0

Wond hechten binnen hoeveel uur

Omdat medicatie meestal niet de gehele meniscus wordt verwijderd, kan in het achtergebleven gedeelte van de meniscus een nieuwe scheur ontstaan. Dit geldt vooral voor de degeneratieve/verouderde meniscus. Een nieuwe scheur van uw meniscus kan opnieuw behandeld worden. Hoe groot is de kans dat een gehechte meniscus geneest? De kans op genezing van een gehechte meniscus hangt af van vele factoren: de plaats en grootte van de scheur, de kwaliteit van de meniscus, de fixatie van de scheur, de nabehandeling en vooral ook van de stabiliteit van de knie. De kans op genezing van eem gehechte meniscus is erg klein bij een instabiele knie met een gescheurde voorste kruisband. Reconstructie van de voorste kruisband kan dan een oplossing zijn. De kans op genezing van een gehechte meniscus ligt ongeveer tussen 70 tot. Hoeveel pijn heb ik na de kijkoperatie? Meestal valt de pijn erg mee na een operatieve behandeling van de meniscus. Om die reden kan de operatie in dagbehandeling plaatsvinden.

Behandeling van een gescheurde meniscus Orthopedium in Delft

Mag ik mijn knie volledig rugpijn belasten na een meniscus operatie? Meestal gebruikt u krukken ter ondersteuning, indien u geen last heeft mag u het krukgebruik gaan afbouwen. Eerst met 1 kruk (de kruk aan de niet-geopereerde zijde daarna mag u zonder krukken lopen (gewoonlijk is dit na 3-5 dagen). Maar als de meniscus wordt gehecht, kan het soms nodig zijn om een brace te dragen gedurende enkele weken. Daarnaast bestaat er dan een hurk-verbod voor ongeveer 3 maanden. Overleg met uw orthopeed en/of fysiotherapeut over het juiste advies. Uit wat voor weefsel bestaat de meniscus? De meniscus is van een soort kraakbeenachtig materiaal dat slecht doorbloed. Daarom geneest een scheur bijna nooit spontaan. Ik ben al wat ouder, heeft het opereren van een gescheurde meniscus nog wel zin? Het kan zeker zin hebben om een gescheurde meniscus te opereren bij een oudere patient, vooral als de slijtage in de knie meevalt en als de knie op slot gaat door de scheur. Kan de meniscus opnieuw scheuren?

rondom de wond rood wordt en veel pijn geeft. Als de pijnstillers niet of nauwelijks werken. Meniscus - vragen Mijn meniscus is gescheurd, wat gaat er gebeuren? Een gescheurde meniscus geneest niet vanzelf. Soms kan de scheur gehecht worden, maar meestal zal het gescheurde gedeelte van de meniscus worden verwijderd. Er wordt niet meer dan nodig verwijderd van de meniscus, om dat de schokdempende functie van de meniscus zoveel mogelijk wordt bewaard. Het gedeelte van de meniscus dat is verwijderd, groeit niet meer aan.

Wat je moet weten als ze je verstandskies trekken

Soms is het resultaat van de kijkoperatie niet wat u ervan had gehoopt. Dit kan te maken hebben met de oorzaak van uw klachten die niet of niet volledig met de kijkoperatie is op te lossen. Het is belangrijk dat u hierover praat met uw orthopeed. Complicaties Bij iedere ingreep kieft kunnen complicaties ontstaan. Zo ook bij behandeling van een gescheurde meniscus, al is de kans op een complicatie bij deze ingreep gering. Over complicaties die te maken kunnen hebben met de anesthesie, leest u hier meer. Mogelijke complicaties bij de behandeling van een gescheurde meniscus: Nabloeding van de wondjes of een bloeding in de knie na een kniekijkoperatie. De wondjes blijven soms lang gevoelig. Er kan een trombosebeen of longembolie ontstaan. Een infectie van het kniegewricht. Schade aan structuren rond de knie, zoals zenuwen of bloedvaten door de operatie; dit is zeer zeldzaam.

Na 6 weken voelt de knie doorgaans weer goed aan en is de gebruikelijke smering weer hersteld. Advies voor het traplopen. Omhoog: goede been eerst, geopereerde been aansluiten. Omlaag: geopereerde been eerst naar beneden, daarna het goede been bijsluiten. Gebruik 1 leuning en 1 kruk of 2 krukken. Soms wordt een ander advies gegeven dan hierboven aangegeven. Indien bijvoorbeeld de meniscus is gehecht, kan het zijn dat de knie niet volledig belast mag worden gedurende een aantal weken, de orthopeed bespreekt dit met u na de operatie. Meniscus - verwachtingen In zijn algemeenheid is de kijkoperatie van de knie en daarmee vaak behandeling van de gescheurde meniscus een relatief kleine ingreep, die weinig complicaties en goede resultaten kent binnen korte tijd. De verwachtingen die u mag hebben van de resultaten van de behandeling van de gescheurde meniscus, hangen af van de diagnose die werd gesteld tijdens de knie kijkoperatie. Is de afwijking gering zoals een hinderlijke scheur van de meniscus dan kan het resultaat verbluffend snel en goed zijn. Uw orthopeed zal op de polikliniek met u spreken over het verwachte resultaat van de ingreep. Onduidelijkheden hierover kunt u bespreken met uw behandelend orthopeed.

KattenEncyclopedie - een must voor de kattenliefhebber

De hechtpleisters moeten blijven zitten. U mag 24 uur na de operatie kort douchen ( maaltijd 10 minuten de wondjes mogen nat worden. Om zwelling en pijn tegen te gaan, kunt u na de operatie starten met het koelen van de knie, hiervoor kunt u gebruik maken van cold-packs. Dit mag zo vaak als u wilt, maar niet langer dan 10-15 minuten achtereen, met een theedoek tussen de huid en coldpack. Zorg er wel voor dat het ijs niet rechtstreeks in contact komt met de huid. Na een knie kijkoperatie zijn krukken niet altijd langdurig nodig maar soms wel comfortabel voor de eerste dagen als de knie nog gevoelig. Na 2 weken zijn de meeste patiënten in staat om de dagelijkse activiteiten weer op te bouwen. Autorijden is toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft. U mag buiten fietsen als u zelfstandig zonder krukken loopt, u uw knie voldoende kunt buigen en u op én been in balans kunt staan. Sportactiviteiten kunnen, als de knie het toelaat, voorzichtig worden hervat na 4 - 6 weken, tenzij anders met u wordt afgesproken door uw orthopeed en/of fysiotherapeut. De termijn waarop werk kan worden hervat na de knie kijkoperatie, hangt af van het soort werk dat u doet.

Leg uw been gestrekt en hoog zodat de stijve zwelling in de knie afneemt. Strek en buig het enkelgewricht regelmatig, dit is goed voor de bloedsomloop. De eerste dagen na de ingreep kan het operatiegebied nog wat pijn doen. De pijn wordt iedere dag wat minder, zo nodig neemt u een pijnstiller. Het advies over te gebruiken pijnstillers wordt na de operatie aan u uitgelegd. De huid van onder- en bovenbeen is na de operatie wat roze gekleurd door de ontsmettingsvloeistof. Dit zal binnen 1-2 weken verdwenen zijn. Buig de knie de eerste week na de knie kijkoperatie niet verder dan 90 graden om te voorkomen dat de wondjes openspringen. Verwijderen van het verband mag na 24 uur. De gaasjes mogen ook voorzichtig verwijderd worden.

Holistic doula - wendy van der Zijden

U dient drie kwartier voor de aangegeven operatietijd aanwezig te zijn. Na voorbereiding door de anesthesioloog vindt de operatie aan de meniscus plaats in de operatiekamer. Na de ingreep aan de meniscus komt u rustig bij van de verdoving in de uitslaapkamer. De fysiotherapeut komt u uitleggen hoe u mag lopen, of krukken noodzakelijk zijn en welke oefeningen u thuis moet doen na behandeling van de gescheurde meniscus. Een knie kijkoperatie vindt plaats onder dagbehandeling, wat betekent dat u naar huis kunt op de dag dat u behandeld bent. De operatie duurt 30 tot 60 minuten. U verblijft ongeveer 3-4 uur in de kliniek. Op het moment dat u voldoende bent opgeknapt na de operatie en de orthopeed en anesthesist akkoord zijn met uw ontslag, mag u huiswaarts gaan met uw begeleider. U mag na de ingreep niet zelf naar huis rijden. U krijgt via de e-mail een code waarmee u uw operatie kunt bekijken. Meniscus - herstel, na de operatie. Het herstel na een knie kijkoperatie en een gescheurde meniscus duurt 2 tot 6 weken en verloopt in grote lijnen als machine volgt: Het is verstandig rust te nemen na de operatie, steeds afgewisseld met kort bewegen.

Help mee aan uw veilige behandeling bij Orthopedium, lees. Orthopedium Patientveiligheidskaart of de printversie voor alle informatie hoe u hieraan zelf kunt bijdragen. De operatiedag om de scheur in de meniscus te hechten of te verwijderen wordt in principe ingepland. U haalt van tevoren krukken in huis, die u op de dag van de operatie meeneemt naar de kliniek. Dit kunt u onder andere regelen via de thuiszorgwinkel. Zie voor meer informatie ook de website van Thuiszorgwinkel. Meniscus - opname, op de dag van opname draagt u gemakkelijk zittende kleding (shirt met korte mouwen en een ruime broek ivm drukverband om de knie) en schoeisel. Persoonlijke spullen zoals medicijnen, kleding en toiletartikelen neemt u mee, evenals uw krukken en het medicatiepaspoort van uw apotheek. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis. Gescheurde meniscus, eten de dag van de operatiedag verloopt als volgt: u verschijnt nuchter op de afgesproken tijd in de kliniek.

Wondvocht/ bloed en hechtingen?

Meniscus - behandeling, de knie kijkoperatie bij een gescheurde meniscus verloopt als volgt: de operatie wordt uitgevoerd door een orthopedisch chirurg en vindt plaats onder algehele of regionale verdoving (verdoving van een deel van het lichaam). De chirurg maakt een sneetje in de huid ter grootte van een knoopsgat en brengt de arthroscoop (kijkbuis) in het gewricht. Via de miniatuurlens verschijnt het beeld van het gewricht op een televisiescherm dat menu in de operatiekamer is opgesteld. Door een andere kleine snee kan de orthopedisch chirurg verschillende soorten instrumenten invoeren, zodat een eventuele gewrichtsschade kan worden behandeld; bijvoorbeeld schaartjes en tasthaakjes om het gescheurde deel van de meniscus los te knippen. Ook wordt het gewricht gevuld met vocht, zodat er meer ruimte in het gewricht komt waardoor de orthopedisch chirurg gemakkelijker kan werken en het gewricht constant kan worden gespoeld. Na de operatie wordt de wond gehecht met hechtstrips en het gewricht wordt verbonden. Soms is het niet mogelijk om de beschadiging met behulp van een arthroscopie te behandelen en moet er toch een open operatie aan te pas komen. Dit kan direct na de arthroscopie gebeuren of in een later stadium, wanneer de mogelijkheden met u zijn besproken. Meniscus - voorbereiding, voordat u de knie kijkoperatie krijgt om de gescheurde meniscus te behandelen, vindt een aantal voorbereidingen plaats: U bezoekt een pos-medewerker, orthopedisch consulente en/of anesthesioloog. Zij bepalen of u de operatie aan de meniscus kunt ondergaan en geven u uitleg over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep. Meer informatie over anesthesie leest u hier.

Wond hechten binnen hoeveel uur
Rated 4/5 based on 828 reviews
SHARE

Qifep, Sat, May, 12, 2018

Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen. Laat kloven behandelen, kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.

Duzok, Sat, May, 12, 2018

De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn: Druk door slecht passende schoenen, het verkeerd (te kort) knippen van nagels, een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie. Voorkom problemen bij het nagels knippen. Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl.

Zinamab, Sat, May, 12, 2018

Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij iede r huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken! Voorkom ingegroeide teennagels, ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening meestal aan de grote teennagel die zo snel mogelijk moet worden verholpen.

Ydymyc, Sat, May, 12, 2018

Uw voeten wassen, was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen. Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème.

Ynoremed, Sat, May, 12, 2018

Luister naar uw voeten, pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Olemive, Sat, May, 12, 2018

Company, resources, plans products, apps. Voeten verdienen uw aandacht! Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: