0

Medicatie voor diarree

Diarree op reis gaat vaak gepaard met misselijkheid, algemeen gevoel van ziek zijn, pijn in de buik, kramp, etc. Ongeveer 1 op de 2 toeristen krijgt last van reizigersdiarree. Vooral slecht eten en drinken zijn belangrijke oorzaken van reizigersdiarree. Let daarom op om: Alleen flessen water te drinken (ook geen kraanwater gebruiken om tanden te poetsen). Kraanwater (dus ook ijsklontjes) harde te vermijden. Geen rauw voedsel te eten. Geen voedsel te eten waarvan men niet kan zien hoe het is klaar gemaakt. Niet te eten bij standjes op straat. Desnoods waterfilters te gebruiken of iets om het water te reinigen. Voldoende ors (Oral Rehydration Solution) vloeistof mee op reis te nemen. Diarree bij babys en kinderen diarree bij kinderen komt vaak voor en gaat meestal vanzelf over. De reden is vaak dat het kind onvoldoende bestand is tegen bepaalde bacteriën. Jonge kinderen (jonger dan 3 jaar) hebben echter sneller last van uitdroging (dehydratie) dus dit moet goed in de gaten worden gehouden. Normaliter hebben baby's 4-6 keer per dag een dunnen ontlasting.

medicatie voor diarree

12 kilo afvallen

Gewichtsverlies - doordat het voedsel dat uit de maag in de darmen terecht komt relatief snel weer naar buiten wordt gewerkt worden niet voldoende voedingstoffen uit het voedsel opgenomen. Daardoor verliest het lichaam bij langdurige diarree gewicht. Tekort vitaminen en mineralen - doordat het voedsel niet goed opgenomen kan worden, kan bij langdurige diarree een gebrek aan bepaalde vitaminen, mineralen en andere belangrijke stoffen optreden. Het gevolg hiervan kan zijn dat andere ziekten ontstaan zoals glossitis, cheilosis en stomatitis. Door het verlies van bepaalde stoffen (bicarbonaat) kan ook het zuur-base evenwicht in het bloed verstoord raken waardoor een soort vergiftiging ontstaat. Uiteraard is dit afhankelijk psoriasis van de ernst en duur van de diarree. Normaliter gaat diarree vanzelf over en zijn ook de klachten voorbij. In een van de volgende situaties is het verstandig om hulp in te roepen: de diarree duurt langer dan 3 dagen. De ontlasting bevat bloed of is zwart. De diarree gaat gepaard met koorts (meer dan 38,5C hevige buikpijn of pijn in rectum of ernstige uitdroging (droge mond, niet hoeven te urineren, rimpelige huid). Meer dan 2,5 wegwerken kg gewichtsverlies. Reizigersdiarree reizigersdiarree ontstaat vaak omdat de reiziger bloot wordt gesteld aan bacteriën die men niet gewend.

medicatie voor diarree

ingreep. Exsudatief - door ontsteking, verwonding, zweren of kanker kan de darmwand wondvocht, eiwitten, bloed en slijm afscheiden waardoor de voedselbrij in volume en waterigheid toeneemt. Snelle doorgang - als de voedselbrij te snel door de darmen gaat is er niet voldoende tijd om een normale hoeveelheid vocht te onttrekken aan het voedsel. Die situatie kan onder andere ontstaan door een overactieve schildklier, gebruik van laxeermiddelen, doorgesneden nervus vagus of een bypass van de darmen. Begin van pagina complicaties bij diarree op zich hoeft diarree niet zoveel overlast te bezorgen behalve dat men vaak naar het toilet moet. Afhankelijk van de precieze oorzaak kunnen echter ook andere problemen optreden (als gevolg van diarree pijn - er kan buikpijn optreden die constant of rondom de stoelgang aanwezig. Uitdroging - diarree bevat veel vocht dat niet door de darmen terug in het lichaam is opgenomen. Daardoor verliest iemand met veel waterige stoelgang veel vocht. Als dat vochtverlies niet gecompenseerd wordt dan ontstaat uitdroging. Uitdroging kan weer leiden tot lage bloeddruk (en dus flauw vallen) en hartritmestoornissen. Vooral jongeren, kinderen en ouderen kunnen hier snal last van krijgen.

Angst medicijnen wat je moet

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid - wikipedia

In dat geval is het verstandig om dit aan de arts die het middel voorschrijft te melden. Drugs - soep bepaalde verslavende middelen zoals cocaïne koopakte en alcohol veroorzaken ook diarree. Vitamine B5 - teveel aan vitamine B5 kan diarree veroorzaken. De voornaamste oorzaak van acute diarree is een infectie, daarnaast zijn het vaak bijwerkingen van medicatie. Diarree kan door verschillende mechanismen ontstaan: Osmose - stoffen die vocht aantrekken worden niet uit het voedsel gehaald en blijven in de darm. Daardoor wordt meer vocht aangetrokken en wordt de ontlasting waterig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lactose intolerantie. Bacterieel - er kunnen slechte bacteriën of teveel van de goede bacteriën in de darmen zitten. Secretie - de darmwand neemt niet alleen stoffen op maar scheidt deze ook uit. Denk bijvoorbeeld aan cholera en gebruik van laxeermiddelen.

Deze verminderde weerstand kan ontstaan door ziekten (bijvoorbeeld aids) of bepaalde therapieën (bijv. Endocriene ziekten - bepaalde ziekten die invloed hebben op het hormoonstelsel kunnen diarree veroorzaken. Voedselopname problemen - denk aan klachten zoals een te korte darm (door operaties klachten na bestraling van darmen, glutenintolerantie (coeliaki etc. Voedsel - ook als bepaalde soorten voedsel geen virussen, bacteriën of parasieten bevatten kunnen ze diarree veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan koemelkintolerantie(allergie bepaalde soorten fruit, veel koffie, etc. Vooral de volgende bestanddelen veroorzaken diarree: hexitol, sorbital, mannitol, fructose, sucrose, lactose, magnesium, cafeïne. Stress - sommige mensen reageren op stress (in verschillende vormen) doordat ze vaker naar het toilet moeten. De darmen beginnen als gevolg van de stress sneller te werken waardoor er meer last is van diarree. Medicatie - bepaalde reguliere medicijnen (bijvoorbeeld bepaalde antibiotica, laxeermiddelen, medicijnen met magnesium, cytotoxische middelen) hebben als bijwerking diarree. Vandaar dat het verstandig is om in de gaten te houden wanneer de diarree ontstaan is (bijvoorbeeld vlak na het starten met innemen van bepaalde medicatie).

Contact Kind en gezin-Lijn

Begin van pagina, hoe ontstaat diarree? Diarree heeft in veel gevallen (vooral in acute gevallen) een functie, namelijk dat wat niet in het lichaam thuis hoort af te voeren naar buiten toe. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld bacteriën of andere stoffen in het maag darmkanaal terecht zijn gekomen waar het lichaam zo snel mogelijk van af wil. Het is niet altijd duidelijk welke stoffen de darmen prikkelen en ervoor zorgen dat het lichaam reageert met diarree. Bij chronische diarree is er meestal geen sprake van eliminatie van vreemde stoffen. Er kunnen verschillende oorzaken afvallen zijn waardoor diarree ontstaat: Microorganismen - bepaalde virussen, bacteriën en parasieten kunnen diarree veroorzaken. Ze kunnen stoffen afscheiden die de darmen prikkelen of ze kunnen een infectie veroorzaken. Vaak zitten deze bacteriën, virussen of parasieten in het eten of water. Vaak is een voedselvergiftiging het gevolg van het eten van voedsel met bepaalde bacteriën erin. Darmziekten - bepaalde soorten ziekten kunnen (chronische) diarree veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, kanker, spastische darm, etc. Slechte weerstand - diarree kan het gevolg zijn van een verminderde weerstand. medicatie voor diarree

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom diarree ontstaat. Het kan acuut, terugkerend of chronisch zijn en als gevolg van functionele of structurele problemen in het maagdarm stelsel. Volgens sommige artsen is er sprake van diarree als iemand meer dan 3 keer per dag naar het toilet moet om zich te ontlasten. Echter de meeste artsen spreken van diarree als de ontlasting veel te dun en waterig. We spreken over acute diarree als deze korter dan 2 weken aanhoudt en als de diarree langer dan 2 weken aanhoudt spreken we van chronische diarree. Soms bestaan de klachten van de diarree alleen uit veranderingen in de aard van de ontlasting, soms gaan ze ook gepaard met andere symptomen zoals buikpijn, buikkrampen, koorts, etc. Diarree kan wat oorzaken betreft in 2 groepen worden ingedeeld: Functioneel - diarree treedt op in minimaal 75 van de keren dat slopen men moet ontlasten, houdt minimaal 3 maanden aan, er is geen buikpijn en er is geen oorzaak bekend. Structureel - er is een duidelijke oorzaak te vinden voor de diarree, er is iets mis met het weefsel in de darmen. Vaak zit er dan bloed en/of pus in de ontlasting en gaat de diarree gepaard met andere klachten zoals koorts, bloedarmoede, gebrekkige eetlust of overgeven. Op deze website kunt u een filmpje zien over diarree.

Diergeneesmiddelen voor kat en hond

Voor dagelijks meer informatie over de maag zie ook het artikel '. Maagzweer (ulcus pepticum) '. Op deze website kunt u een filmpje zien over spijsvertering. Op deze webpagine staat een animatie van de werking van het spijsverteringssysteem. Begin van pagina, wat is diarree? Diarree is een te vaak naar het toilet moeten om te ontlasten en waarbij de ontlasting te dun en waterig. Een andere definitie is dat de ontlasting toeneemt in frequentie, waterigheid of volume. Dit is overigens relatief: iemand die normaal 1 keer per 3 dagen naar het toilet moet zal al snel aan de definitie van diarree voldoen als deze ineens 2-3 keer per dag naar het toilet moet. Ook kan het zijn dat men gewend is om veel te eten of juist heel weinig vezels. Uiteraard kan dan de hoeveeleid ontlasting ook al vrij groot zijn of juist vrij zacht. Het uitgangspunt is daarom meestal de veranderingen ten opzichte van de stoelgang die men gewend.

medicatie voor diarree

Deze kan ongeveer 200 gram ontlasting kralingen opslaan voordat er een signaal komt dat men naar het toilet moet. Het rectum eindigt in de anus die bestaat uit sluitspieren die voorkomen dat de ontlasting naar buiten kan. Men kan deze anale sluitspier ook bewust beheersen en zo het signaal om naar het toilet te moeten onderdrukken. Het duurt normaliter ongeveer 12-24 uur voordat het voedsel dat niet bruikbaar is door het hele spijsverteringskanaal is gegaan. Er is geen duidelijke standaard wat een normale stoelgang is wat betreft het aantal keren dat iemand naar het toilet moet. Ergens tussen 3 x per dag darm en 1x per 3 dagen wordt als normaal beschouwd. Maar indien de stoelgang vaker of minder vaak voor komt wil dat niet zeggen dat er een probleem. De stoelgang kan door verschillende factoren (menstruatie, sporten, veranderingen in voeding, reizen, etc.) tijdelijk veranderen. Eerder bijkomende problemen of duidelijke veranderingen in stoelgang duiden mogelijk op een probleem. Bij baby's ligt de normale stoelgang tussen 10 keer per dag en 1 keer per week, terwijl oudere kinderen 3 keer per dag tot 1 keer per week naar het toilet moeten. Deze verschillen in frequentie is afhankelijk van het kind en de voeding. Een uitdrukking van inspanning en verkleuring van het gezicht bij een baby is normaal.

Angst medicijnen wat je moet weten over medicatie - hulp

Spijsvertering, bij een normale werking van het spijsverteringskanaal wordt het voedsel in de mond gekauwd totdat het kleine stukjes zijn die doorgeslikt kunnen worden. In de mond wordt al speeksel met het voedsel vermengd. Speeksel helpt om het voedsel af te breken. Het voedsel gaat via de slokdarm naar de maag waar het gekneden wordt en vermengd met andere stoffen (enzymen en maagzuur) die helpen om het voedsel verder af te breken. De maag is eigenlijk een zak met een in en uitgang die beiden een klep hebben met een spier die de in- en uitgang afsluiten. Beetje bij beetje wordt de voedselbrei in de dunne darm gelaten door steeds het uitgaande klepje open te maken en wat voedsel uit yoghurt de maag te laten. Direct na de maag wordt het voedsel ook nog eens met gal uit de galblaas en enzymen uit de alvleesklier (pancreas) vermengd om te helpen het voedsel verder af te breken. De voedsel massa gaat dan eerst door de dunne darm (3-6 meter lang) en daarna door de dikke darm (1-1,5 meter lang). In de dunne darm worden verschillende stoffen uit het voedsel opgenomen en via het bloed naar de lever getransporteerd. De dunne darm neemt naar verhouding ongeveer 8 liter vocht (speeksel, maagzuur, vocht in voedsel, drinken, enzymen, etc.) op en de dikke darm 1 liter. De dikke darm dient niet om stoffen uit het voedsel op te nemen maar om de restanten in te dikken en compact te maken. De dikke darm eindigt in het rectum.

Medicatie voor diarree
Rated 4/5 based on 493 reviews
SHARE

medicatie voor diarree Aryne, Sun, May, 06, 2018

Diarree is dunne waterige ontlasting die veel vaker komt dan u gewe nd bent. Drink extra veel om uitdroging te voorkomen. Drink bijvoorbeeld elke keer na waterige ontlasting een glas water, thee of bouillon. Diarree gaat meestal binnen een week vanzelf over.

medicatie voor diarree Amocogyw, Sun, May, 06, 2018

Lees hier welke diarreeremmers er zijn en hoe ze werken. Middelen tegen diarree - diarree wordt gekenmerkt door een toegenomen frequentie v an de stoelgang en door een dunne, waterige ontlasting. In ons land wordt verreweg het grootste deel van de gevallen van diarree veroorzaakt door virusinfecties van het maagdarmkanaal. Betrekkelijk zelden is de aanstichter van het.

medicatie voor diarree Wezelude, Sun, May, 06, 2018

Hieronder bespreken we loperamide, ors en actieve kool. Diarree is een waterdunne ontlasting die moeilijk te beheersen. Diarreeremmers kunnen helpen om diarree te stoppen. Hierbij is het belangrijk om t e letten op de soort diarree.

medicatie voor diarree Umijek, Sun, May, 06, 2018

Informatie over medicijnen en gezondheid. Loperamide en andere medicijnen tegen diarree. Meestal gaat diarree vanzelf over, maar sommige mensen willen toch medicatie bij diarree gebruiken. Er zijn verschillende medicijnen die je kunt gebruiken als je last hebt van diarree.

medicatie voor diarree Ozyxohaz, Sun, May, 06, 2018

Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken. Door op akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons, privacy statement.

medicatie voor diarree Ubixy, Sun, May, 06, 2018

Gezondheidsnet maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Gezondheidsnet gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van gezondheidsnet relevante aanbiedingen van gezondheidsnet te doen.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: