0

De opwarming van de aarde

3 Gebruik je voertuig als wapen tegen de opwarming van de aarde. Als je niet zonder auto inzamelen kunt, gebruik het dan op zo'n manier dat het de aarde zo min mogelijk belast. Koop een hybride auto. De gemiddelde bestuurder kan veel geld en CO2 besparen door in een hybride auto te rijden. Koop een efficiënte auto. 16 door een efficiënte auto te kopen worden de producenten hiervan aangespoord ze te verbeteren en te blijven ontwikkelen. Bespaar benzine en verlaag je stress door wat rustiger te rijden. Haal ongebruikte objecten zoals imperials van je auto en zet de motor uit als je langer dan 1 minuut stilstaat, en haal dingen uit je kofferbak die je niet nodig hebt. 17 Zorg dat je banden op spanning zijn. Te zachte banden maken je auto tot 3 onzuiniger. Ook slijten ze sneller als ze niet op spanning zijn. 18 Controleer de bandenspanning elke maand, en bespaar 360kg CO2 en wel 125 euro per jaar.

de opwarming van de aarde

Opwarming van de aarde - english translation - dutch-English

Gebruik je spieren in plaats van fossiele brandstoffen en doe meteen een krachttraining. Bespaar 36kg CO2 per jaar. Methode 4 Gebruik groenere transportmiddelen 1 ga met het openbaar vervoer. Door de bus, trein, metro of andere soorten openbaar vervoer te nemen, komt er minder druk op de wegen te staan en verminder je je persoonlijke co2 uitstoot met gemiddeld 725kg per jaar. 15 door met openbaar vervoer te reizen zijn de wegen minder overbelast en heb jij de gelegenheid te lezen, denken en ontspannen. Je bespaart ook op parkeergeld en je hoeft niet naar haaruitval parkeerplek te zoeken. 2 ga op de fiets. De fiets nemen in plaats van de auto is een eenvoudige oplossing. Nederland is fietsland bij uitstek, de fietspaden zijn over het algemeen heel goed en het terrein is vlak. Naast dat je het milieu spaart, heb je ook meteen je beweging te pakken. Zorg alleen dat je een goed regenpak hebt.

de opwarming van de aarde

het apparaat verbruikt. Als je toch bezig bent, heroverweeg dan apparaten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, zoals luchtverfrissers in het stopcontact. Zet lekker een raampje open (en gooi rottend fruit van je fruitschaal weg) en vervang het met een natuurlijke luchtverfrisser. Zo zijn er nog veel andere zogenaamd tijdbesparende apparaten in je keuken ook. 6 haal de stekker uit apparaten die je niet gebruikt. Zelfs als elektrische apparaten uit staan, gebruiken ze energie. Bespaar meer dan 130kg CO2 door de stekker er uit te halen, of een verlengsnoer met switch te gebruiken. Maak er een gewoonte van dit te doen voor je naar bed gaat. 7 Gebruik een motorloze grasmaaier.

Opwarming van de, aarde - wikipedia

De opwarming van de aarde by sissi lin on Prezi

Hou je warmwaterketel goed geïsoleerd en bespaar 130kg CO2 of 45 euro per jaar. 14 Gebruik ook minder heet water. Als de douche te koud is, doe er dan minder koud water bij, in plaats van meer warm water. Wees wijs met energie en isoleer je hele huis om de stookkosten te verminderen. Als je isolatie niet afdoende is, doe jezelf dan een plezier en laat het vervangen; het vermindert niet alleen je uitstoot, maar het brengt je energierekening ook merkbaar omlaag. Denk aan de zolder, kruipruimtes, muren, kelder en plafonds. Als je moeilijk te bereiken plekken hebt kun je het door een professioneel bedrijf in laten spuiten. Tochtstrippen onder je ramen en deuren besparen je veel geld en CO2 uitstoot. 5 Vervang oude apparaten en wees er minder van afhankelijk. Inefficiënte apparaten (zoals koelkasten, wasmachines en drogers) verspillen energie.

Daarom is het nodig ze bij het chemisch afval weg te gooien. Je kunt ook led-lampen proberen - deze zijn nog efficiënter en bevatten geen kwik! 12 Vervang zoveel mogelijk gloeilampen voor spaar- of led-lampen en geef ze ook als cadeautje aan vrienden en familie. 2 Vul de vaatwasser. Zet je vaatwasser alleen aan als hij helemaal vol. Bespaar 45kg CO2 en 30 euro per jaar, of was met zo min mogelijk water met de hand. 13 3 Steun energiebedrijven die alleen groene energie verkopen. Help de groene energiemarkt een handje door er aan deel te nemen. Windunie, eneco en Greenchoice leveren 100 groene energie. Doe goed je huiswerk als je overstapt naar een energieleverancier die naast groene energie ook "vuile energie" verkoopt. 4 Isoleer je huis. Alles wat energie verbruikt zou je moeten isoleren als het op een andere temperatuur moet blijven dan zijn omgeving.

Doe je boodschappen op boerenmarkten of lokale supermarktjes in plaats van grote ketens. Koop bij kleine, lokale winkels in plaats van bij grote winkelcentra. Kies kleine, lokale restaurantjes in plaats van internationale fast-foodketens. 7 hou bij hoeveel CO2 je verbruikt. Gebruik een calculator om je ecologische voetafdruk te berekenen. Deze tellers stellen je in staat je persoonlijke impact te berekenen door de co2 uitstoot van al je activiteiten bij elkaar te tellen. Er bestaan allerlei calculators voor verschillende landen; zoek ernaar op internet. Een internationale calculator is beschikbaar gesteld door het World Resources Institute. 10 Methode 3 je energieverbruik verminderen 1 Gebruik spaar- of led-lampen. Vervang drie lampen die je vaak gebruikt door spaarlampen en bespaar 130kg CO2 of 45 euro per jaar. 11 Onthou dat een spaarlamp kleine hoeveelheden giftig kwik bevat.

De opwarming van de aarde tegengaan - wikihow

5, verminder je bloedvaten eigen papierverbruik. Besluit of iets echt geprint moet worden voor je op de printknop drukt. Zet onderaan je eigen e-mails een berichtje waardoor de ontvanger twee keer nadenkt voordat hij/zij je email uitprint. Gebruik een stukje papier optimaal als boodschappenlijst, notitie, aantekeningen, voor in je plakboek etc. Recycle je papier pas als het helemaal opgebruikt is! Als je print, doe dat dan op 100 gerecycled papier. Bespaar 2,2 kg CO2 per pak papier. 6 koop lokale producten. Koop lokaal om de energie die nodig is voor transport te verminderen. 9 de producten die wij consumeren zijn de helft van onze ecologische voetafdruk. Als je al je buren zover krijgt lokale producten te kopen, zullen winkeleigenaren aangemoedigd worden lokale goederen in te kopen. de opwarming van de aarde

Moedig je buren, collega's en bedrijven in de buurt aan dit ook te doen. Bedrijven kunnen hun afval aanbieden op een duurzaam afvalplatform 8 om de milieuvriendelijkste oplossingen te krijgen en te stimuleren. Gebruik stoffen boodschappentassen in plaats van plastic of papieren tassen van de supermarkt te nemen. Composteer je etensresten in plaats van ze in de vuilnisbak te gooien. 3, vul verpakkingen vrouw en flessen bij. Probeer verpakkingen bij te laten vullen in plaats van telkens nieuwe te kopen. Hiermee verminder je je consumptie en het is vaak nog goedkoper ook. 4, koop drinken producten met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Minder verpakking vermindert je afval significant, waarmee je 500kg CO2 of 750 euro per jaar kunt besparen. Als je bepaalde verpakkingen van producten overbodig vindt, laat dat dan aan de producent weten en daag ze uit hun verpakking te verminderen; geef ook suggesties hoe ze dat zouden kunnen doen.

Gij zijt de oorzaak van de opwarming van de aarde - home facebook

Weet dat schadelijk praktijken van grote bedrijven veel erger voor de aarde zijn dan de acties van individuen. Om de opwarming van de aarde te stoppen is het nodig om de bedrijven over te halen milieuvriendelijk te gaan produceren en distribueren. Methode 2, je consumptiegewoonten veranderen 1, kies voor vegetarische of veganistische maaltijden. Veehouderijen zijn verantwoordelijk voor meer CO2-uitstoot dan de transportsector. Dit komt omdat er enorme hoeveelheden petroleum gebruikt worden om ammoniumnitraat kunstmest te maken waarmee gewassen worden bemest die aan het vee gevoerd worden. Ook het verschepen van het veevoer naar de veehouderijen en vervolgens het transport van het vee naar de slachthuizen kost enorm veel energie. Door vegetarisch te eten wordt ook drastisch bespaard op het water dat nodig is voor het fokken van vee, en ontstaat er meer biodiversiteit omdat er minder land nodig is voor veeteelt. 6, als je vlees eet, koop dan vlees van een lokale bron, zodat het niet te ver heeft hoeven reizen voor het op je bord ligt. Probeer groenten en vlees te eten van kleinschalige boerderijen, in plaats van uit de grote bioindustrie, die veel schadelijker zijn voor het milieu. 2, hergebruik en scheid je afval. Scheid je afval als je glas, plastic, papier en andere materialen suikerziekte die gerecycled kunnen worden weggooit.

de opwarming van de aarde

Technieken om energie te besparen zijn in het begin duur (zonnepanelen bijvoorbeeld) of kosten extra tijd (recyclen bijvoorbeeld dus veel mensen moeten worden overtuigd van het feit dat hun inspanningen nut hebben. 5, laat de voordelen van deze activiteiten zien en benadruk hoe ieder persoon een belangrijke rol speelt in het terugbrengen van global warming. Gebruik voorbeelden die laten zien wat er gebeurt als deze acties niet worden genomen. Onthou dat de samenleving niet goed reageert op moralistisch berispen, dus gebruik educatie om mensen wijzer te maken, niet om ze bang te maken. 3, beïnvloed je overheid. Stem op politici die het milieu en het oplossen van global warming als prioriteit stellen. Benader overheidsambtenaren over de telefoon, via e-mails en brieven waarin je jouw standpunten uiteen zet. Ga naar bijenkomsten van de partij die jou vertegenwoordigt in de regering. Leer zoveel mogelijk afrijden over de maatregelen waar jij voor staat voor je contact op neemt met overheidsinstanties; het ene probleem oplossen kan vaak een ander probleem creëren. Het vervangen van gloeilampen door spaarlampen bijvoorbeeld vergroot de kans op kwikvergiftiging in huis en op vuilnisbelten. Spaarlampen zijn wel te verkiezen boven gloeilampen (zie hier onder maar je moet heel voorzichtig zijn met het recyclen, want ze mogen niet breken, dan komt er kwik vrij.

Opwarming van de, aarde - wikipedia

Methode 1, politieke actie ondernemen 1, wees goed geïnformeerd over global warming. De opwarming van de zwarte aarde ontwricht nu al de levens van miljoenen mensen in de vorm van extreme weerpatronen en frituur het verlies van leefgebieden. 1, veel weten over het onderwerp is de eerste belangrijke stap om tot actie over te kunnen gaan. Op persoonlijk niveau ben je meer bereid om je levensstijl aan te passen als je de waarheid kent; op politiek niveau kun je anderen beter informeren en inspireren als je de zaak eerst goed bestudeerd hebt. Sir John houghton, een mede-voorzitter van de ipcc working Group en klimaatspecialist, stelt dat rampen zoals hittegolven, overstromingen, droogte en stormen nu al een grote impact op ons hebben. Wat nu al gebeurt is slechts een topje van de smeltende ijsberg, want onze kinderen en kleinkinderen zullen nog veel meer gaan lijden onder de gevolgen van de opwarming van de aarde. 2, honderden miljoenen mensen zullen blootgesteld worden aan hongersnood, watertekorten, extreem weer en een verlies van 20-30 van alle dieren- en plantensoorten als we de opwarming van de aarde en de uitstoot van broeikasgas niet verminderen. Aan de andere kant betekenen warmere winters dat het groeiseizoen wordt verlengd in gematigde en subarctische klimaten, waardoor in sommige gevallen jaarlijks meer gewassen kunnen worden geplant en geoogst, of waardoor bestaande gewassen productiever worden. 3 4, door beide kanten van het verhaal te kennen ben je een betere woordvoerder voor je zaak. Discussieer met anderen over de opwarming van de aarde. Een geweldige manier om je eigen impact te vergroten is door anderen warm te maken voor je zaak. Hoe meer wetenschappelijke feiten je achter je hebt, hoe beter je anderen kunt overhalen om eenvoudige maar effectieve veranderingen in hun dagelijks leven aan te brengen.

De opwarming van de aarde
Rated 4/5 based on 488 reviews
SHARE

de opwarming van de aarde Rovijyb, Sun, May, 13, 2018

Alles wat nog in leven was ging in een winterslaap of verbleef in een schuilplek. Mogelijk leefden de dieren van halfbevroren karkassen en planteneters van grassen onder de sneeuw. Klimaatsveranderingen, deze meteorolietinslag vond plaats in Mexico, waar nog steeds een soort krater (Caldera ) te zien. Ook bij aardboringen hebben ze over de gehele wereld een laag roet gevonden, die overeenkomt met aardlagen van 65 miljoen jaar terug.

de opwarming van de aarde Equcopyh, Sun, May, 13, 2018

De dinosauriërs kwamen 65 miljoen jaar geleden aan hun einde door een meteorietinslag. De meteoriet had een diameter van 10 tot 15 kilometer en de kracht van de inslag was op Aarde te vergelijken met vijf miljard Hiroshima-bommen. De aswolk die het teweeg bracht zorgde voor een zonsverduistering, waardoor het koud en donker werd op aarde. Planten gingen dood door het gebrek aan licht en alles had te lijden onder de vrieskou.

de opwarming van de aarde Otiwokez, Sun, May, 13, 2018

We weten niet hoe groot daarvan de gevolgen kunnen zijn, al ondervinden we nu wel de eerste klimaatsveranderingen die het nu al teweeg brengt. Om toch een beeld te vormen van wat die klimaatsveranderingen met de mensheid kunnen doen, gaan we even terug in het verleden. Dinosaurussen zijn ongeveer 65 miljoen jaar geleden uitgestorven.

de opwarming van de aarde Ubypugy, Sun, May, 13, 2018

Wanneer deze ijskappen zouden smelten, kan de zeespiegel met 65 meter stijgen. Nederland zou dan onder water staan en heel veel land langs de kustvlaktes wereldwijd ook. Opwarming van de aarde, een voor de mens nieuw verschijnsel is de opwarming van de aarde.

de opwarming van de aarde Volutisu, Sun, May, 13, 2018

Kort daarop eindigde deze ijstijd waarna de temperatuur opliep. Daarna volgde een nieuwe ijstijd. Deze duurde bijna 100.000 jaar. Zon.000 jaar geleden begon een snelle opwarming naar de warmere periode waarin we nu leven. Groenland beleeft nog een ijstijd en de ijskap daar is meer dan 2,5 kilometer dik en op Antarctica zelfs bijna 4 kilometer dik.

de opwarming van de aarde Utahupy, Sun, May, 13, 2018

Klimaatsveranderingen en Broeikasgassen, klimaatsveranderingen hebben de temperatuur op aarde al eerder laten schommelen. De ijstijden zijn daar een goed voorbeeld van en de grote zwerfkeien die in Drenthe liggen zijn, naast de stuwwallen, een goed bewijs van het feit dat een ijstijd ook hier daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Zon 140.000 jaar geleden was noord-Europa bedekt met een ijskap die zich tot aan de Utrechtse heuvelrug uitstrekte. De zeespiegel lag zon 120 meter onder het huidige niveau.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: